În România, 4.2 tone de plastic ajung zilnic din Dunăre în Marea Neagră. Până în anul 2050, este posibil să avem în apele Dunării mai mult plastic decât pește.

Această hartă este modul prin care și tu ne poți ajuta să curățăm apele Dunării. Atunci când găsești resturi menajere/deșeuri de plastic/ambalaje abandonate pe malul Dunării, a afluenților acestora, semnalează-ne pe harta de mai jos problema identificată de tine. Noi o vom face publică!
Pentru a ne semnala o posibilă situație de poluare a malurilor Dunării/afluenților acesteia cu material plastic/deșeuri menajere procedura este simplă: conectează telefonul tau mobil la internet și accesează Harta poluării cu plastic .Vei fi intrebat dacă dorești să își activezi locația. Este necesar să confirmi și să o activezi, deoarece aplicația noastră te va poziționa în timp real pe harta deșeurilor -un marker va aparea în locația pe hartă și va indica ” Aici vrei să semnalezi poluare cu materiale plastice?”. Dacă poziția este corectă tot ce ai de făcut este să scrii o scurtă descriere a situației semnalate în căsuța aferentă de sub hartă, numele tău și să încarci o fotografie (în momentul în care ai apăsat butonul ”Alege fișierul” va fi accesată camera foto a telefonului tău mobil, vei putea realiza o fotografie a zonei poluate, o vei încărca, dupa care tot ce mai rămâne de făcut este să apeșu butonul ”Trimite”. In funcție de viteza internetului de pe telefonul tău, in cateva secunde -până într-un minut vei primi o notificare că procedura a fost realizată cu succes, iar pe harta deșeurilor va apărea un marker de culoare albastră în poziția în care ai reclamat poluarea cu plastic.